Seful UDMR a sarbatorit Ziua Culturii Maghiare in Oradea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, la Oradea, că aşteaptă declaraţii publice şi precizări din partea liderilor politici privind afirmaţiile fostului premier Tudose referitoare la steagul secuiesc.

Kelemen Hunor s-a referit la afirmaţia ex-premierului privind reintroducerea pedepsei capitale şi cea privind „fluturarea” lângă steagul secuiesc.

„Am aşteptat scuze din partea fostului premier Tudose şi am aşteptat o reacţie publică din partea liderilor politici. Din păcate, au trecut câteva zile bune, dar în afară de două personalităţi nimeni nu a reacţionat public. E vorba de fostul premier Victor Ponta care s-a delimitat de aceste afirmaţii şi premierul desemnat, Viorica Dăncilă, a avut o reacţie de distanţare şi respingere. Dar aceste două declaraţii sunt prea puţine. Nici liderii coaliţiei nu au ieşit public şi nu au spus ce cred despre aceste afirmaţii ale fostului premier, dar nici liderii opoziţiei nu s-au îngrămădit să spună ceva. Nici preşedintele USR-ului, nici al PNL-ului sau al PMP-ului. Din acest punct de vedere, eu, azi, 22 ianuarie, sunt un pic îngrijorat. Ori sunt oameni care sunt de acord cu aceste afirmaţii, ceea ce ar fi extrem de grav, şi de aceea nu fac nicio declaraţie, ori e altceva, frică sau altceva. Tăcere de mai bine de două săptămâni. Eu am spus şi repet: aştept precizări, declaraţii din partea liderilor politici”, a afirmat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a menţionat că a fost contactat de câteva persoane, telefonic, privind acest subiect, însă nu consideră suficiente aceste comunicări.

Sursa : Agerpres

Distribuie informația
Alte știri