Segmentul Nușfalău-Suplacu de Barcău de pe Autostrada Transilvania, finalizat. Nu se leagă însă cu niciun alt drum rapid

Foto: Asociația Pro Infrastructura Facebook.com

Traficul pe lotul Nuşfalău – Suplacu de Barcău, de pe A3, va fi deschis joi, 21 septembrie, situație în care România va atinge pragul de o mie de kilometri de autostradă. Din păcate, termenul inițial de finalizare, februarie 2023, a fost depășit. Mai mult, noul segment de 13,5 km de pe A3 nu se leagă cu niciun alt drum rapid, restul porțiunilor fiind încă în construcție.

„Dăm în circulaţie cei 13 km din Autostrada Transilvaniei. E vorba de secţiunea Nuşfalău – Suplacu de Bacău. Se ajunge, într-un final, după 30 şi ceva de ani de la Revoluţie, să atingem în sfârşit borna de 1.000 km de autostradă şi drum expres”, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu în cadrul unei conferințe de presă. Segmentul de 13,5 km de autostradă nu este conectat, însă, cu alte loturi de autostradă.

Lucrările la acest tronson ar fi trebuit terminate în urmă cu 11 ani, dar americanii de la Bechtel au apucat doar sa defrişeze. Firma din Tucia care a preluat lucrarea a avut la dispoziţie 384 milioane lei şi 3 ani ca să termine.

Distribuie informația
Alte știri