„Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi”, campanie preventivă desfăşurată de poliţiştii bihoreni în gări

La nivel național, se desfășoară Campania preventivă ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”. Scopul este informarea și conștientizarea populaţiei cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor CFR, în triaje și în zonele adiacente.

În acest context, pe parcursul lunii august, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor împreună cu polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor au acționat pe raza județului Bihor, pentru a preveni victimizarea cetățenilor care circulă cu trenul și nu numai.

Polițiștii bihoreni au acționat în stațiile CFR Oradea și Aleșd și, totodată, pe trenurile de călători care circulă pe raza județului Bihor. Unul dintre mesajele campaniei este axat pe adolescenți și tineri, pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine care sunt riscurile la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren, când nu respectă regulile de conduită în incinta stațiilor de cale ferată, triajelor și zonelor adiacente sau când încearcă să urce pe trenurile/vagoanele staționate în gări sau depouri sau pe cele dezafectate. Astfel de acțiuni sunt foarte riscante, iar pericolul generat de fenomenul arcului electric este unul real.

Tinerii au fost îndemnați de polițiștii bihoreni să le transmită și prietenilor lor aceste informații, pentru a fi cu toții în siguranță. De asemenea, călătorii au fost sfătuiți de polițiștii de prevenire bihoreni cu privire la comportamentul preventiv pe care trebuie să îl adopte pentru siguranța bunurilor personale atunci când circulă cu trenul.

Polițiștii de prevenire și de la transporturi bihoreni vor continua, în perioada următoare, acțiunile preventive în stațiile de călători și pe trenuri și vor acționa și în școli, după începerea anului școlar, pentru promovarea mesajului campaniei. Ei subliniază că o fotografie pe tren poate părea o idee bună pentru o postare în social media, însă puțini sunt cei care știu riscurile pe care escaladarea unui vagon de tren le presupune, în principal cel de producere a arcului electric și a electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune (27.000 volţi). Este important de știut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune, iar pe lângă acesta, căderea de la înălțime poate produce traume grave.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri