Selina Grup anunță finalizarea lucrărilor de extindere a pistei Aeroportului Oradea / VIDEO

foto: captura video youtube

Selina Grup a anunțat că a finalizat lucrările de extindere a pistei Aeroportului Oradea, proiect finanțat prin POIM 2014 – 2020.

Am ajuns la finalul proiectului „Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea” și ne bucurăm să vă informăm că în cadrul acestuia am extins pista de decolare și aterizare, cu 420 de metri înspre localitatea Nojorid, de la 2.100 la 2.520 de metri, precum și platforma de îmbarcare – debarcare, care a fost suplimentată cu 4 locuri de staționare, ceea ce înseamnă că vor putea fi operate simultan mai multe aeronave, în special în intervalele orelor de vârf.

Totodată, s-a avut în vedere echiparea direcției 01 cu sistemul instrumental de apropiere de precizie CAT II, care va facilita aterizarea aeronavelor pe direcția 01 dinspre sud, chiar și în condiții de vizibilitate redusă de până la 300 de metri.

În plus, numărul de survolări ale municipiului Oradea în procedura de apropiere va scădea semnificativ, traficul aerian putând fi astfel direcționat dinspre sud.

Avem astfel satisfacția faptului că am contribuit la consolidarea infrastructurii Aeroportului Oradea, astfel încât să facă față unui trafic aerian în creștere, precum și să desfășoare activități aeroportuare într-un mediu sigur și conform normelor internaționale.

Distribuie informația
Alte știri