Semnarea acordului de asociere pentru realizarea drumurilor de legătură Oradea-Sîntandrei și Oradea-Oșorhei. VIDEO

Municipiul reşedinţă de judeţ a Bihorului va fi legat prin două drumuri noi de comunele limitrofe Oşorhei şi Sîntandrei. Un prim pas a avut loc, luni 18 septembrie. A fost semnat acordul de asociere între Primăria Oradea și Primăria Sîntandrei, pe de o parte, și între Primăria Oradea și Primăria comunei Oșorhei, pe de altă parte, în vederea realizării a doua drumuri de legătură.

Acestea sunt Oradea (strada Cazaban) și comuna Sîntandrei (strada Râturi) și respectiv Oradea(Podgoria) – Oșorhei (Fughiu).

Drumul nou spre Sîntandrei va avea o lungime de 2,8 kilometri, cu o bandă pe sens, pistă pentru biciclete dar şi trotuar. Va asigura o mai buna conexiune între cele patru comune (Sîntandrei, Girişu de Criş, Toboliu, Sînicolau Român) şi Oradea, pentru circa 16.000 de locuitori.

Legătura dintre Oradea– Oșorhei va măsura 3,6 kilometri si va fi amenajata prin modernizarea unui drum de piatră ce porneste din cartierul Podgoria si ajunge in satul Fughiu.

Proiectarea și execuția celor două drumuri de legătură metropolitane este delegată Zonei Metropolitane Oradea (ZMO) iar fiecare UAT va asigura finanțarea pentru partea de drum din raza sa administrativă.

Distribuie informația
Alte știri