Senatorul Cristian Bodea il ia la intrebari pe Dacian Ciolos pe tema Codului Fiscal

Intr-o interpelare adresata premierului, parlamentarul bihorean sustine ca noul cod fiscal se remarca prin imposibilitatea aplicării și stupizenia noii filosofii în taxarea proprietății. Bodea da ca exemplu o clădire din centrul Bucureștiului care e evaluată acum la aceeași valoare cu una dintr-un sat din capătul țării, dacă cele două au aceeași suprafață.

„În alt caz, doi co-proprietari pe același imobil, cu părți 50-50%, unul fiind persoană juridică ce are un raport de evaluare pe metodologia ‘veche’ din 2015, altul fiind persoană fizică ce nu are raport de evaluare, deci trebuie să își facă unul, va primi o evaluare pe metodologia nouă din 2016. Avem astfel exact același imobil, impozitat în două moduri diferite, unul la valoarea de piață, cum se făceau evaluările în 2015, altul la o valoare umflată artificial de noile norme” , mai scrie Bodea

In aceste conditii, senatorul PNL vrea sa afle de la premier in cat timp se vor remedia problemele si ce măsuri va lua împotriva acelor funcționari din Guvern care au dat decizii împotriva cetățeanului?

Distribuie informația
Alte știri