Senatorul UDMR de Bihor, Cseke Attila: Guvernul insistă în încurajarea traseismului politic

Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR, transmite că Uniunea a tras un semnal de alarmă asupra deciziei coaliţiei privind încurajarea traseismului politic, care ar crea instabilitate politică şi ar subordona administraţia publică locală intereselor politice.

Traseismul politic este incorect faţă de alegător iar dacă un primar a fost ales în funcţie ca membru al unui partid, iar el se înscrie ulterior în alt partid, corect ar fi să îşi piardă mandatul,spune senatorul bihorean.  Potrivit lui Cseke Attila, coaliţia a decis organizarea alegerilor locale în iunie, împreună cu cele europarlamentare, dar mandatul primarilor, al membrilor consiliilor locale şi judeţene, dar şi al preşedinţilor consiliilor judeţene în funcţie durează până în toamna acestui an când ar urma să preia mandatul noii aleşi locali, sau cei realeşi în funcţie, astfel că îână în 30 aprilie OUG permite traseismul politic fără pierderea mandatului primarilor.

”Traseismul politic este incorect faţă de alegător. Dacă un primar a fost ales în funcţie ca membru al unui partid, iar el se înscrie ulterior în alt partid, corect ar fi să îşi piardă mandatul. UDMR nu susţine traseismul politic, şi am depus, în Senat, o propunere de modificare a acestei Ordonanţe. Proiectul de lege pentru aprobarea OUG nu a fost însă inclus pe ordinea de zi a plenului Senatului, astfel fiind adoptat tacit, nemodificat. UDMR va susţine şi în Camera Deputaţilor, camera decizională în cazul acestui proiect de act normativ, necesitatea renunţării la traseismul politic. Important este cetăţeanul, şi buna funcţionare a administraţiei publice locale şi judeţene, nu jocurile politice”, a conchis Cseke Attila.

Distribuie informația
Alte știri