Senatul a respins solicitarea de începere a urmăririi penale în cazul lui Florian Bodog

Senatorii au respins luni cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual. Înaintea votului, fostul ministru al Sănătății a susținut, în fața colegilor săi, că este „un om politic integru”.

Din 136 de senatori au fost prezenți 116. 30 au votat „pentru”, iar 82 „contra” solicitării DNA. Prin urmare, Senatul nu cere urmărirea penală a lui Florin Bodog. Votul a fost secret, cu bile.

„Eu spun despre mine că sunt un om politic integru. În calitate de ministru, am semnat contracte de sute de milioane de euro. Toate procedurile de achiziție au fost coordonate personal de mine, toate negocierile cu Banca Mondială, la fel. Nu s-au putut reține în sarcina mea niciun fel de fapte de corupție, cu toate că am fost supravegheat extrem de atent de DNA. Vă rog să votați cum vă dictează conștiința”, le-a spus Bodog senatorilor, înainte de votul asupra cererii DNA.

Înaintea votului asupra cererii DNA în cazul lui Bodog, senatorul PSD Titus Corlățean, fost ministru al Justiției, le-a transmis senatorilor că nu ar mai trebui să fie „căței” și să îi lase pe „dulăi” să facă jocurile. Comisia juridică a Senatului a adoptat, marțea trecută, un raport de respingere a încuviințării urmăririi penale cerută de procurori în cazul fostului ministru al Sănătății.

Distribuie informația
Alte știri