Sentinţă definitivă în cazul crimei din Girişu de Criş

Foto: crisana.ro

Bihoreanul Cardoș Nicolae Vasile de 46 ani din Girișu de Criș a fost ucis în seara zilei de 4 ianuarie 2020, de fiul concubinei şi de iubitul fiicei sale. După ce l-au ucis, femeial-a dat dispărut pe bărbat la Poliţia din Girişu de Criş. Oamenii legii l-au găsit pe Cardoș Nicolae Vasile aruncat pe un camp din Gepiu. După ce l-au ucis, lovindu-l în zone vitale ale organismului, cu un sucitor din lemn şi cu un levier, ucigaşii i-au aruncat sodă caustică pe cap, pentru a nu fi recunoscut.

Acum, Gajdos Klara a rămas cu pedeapsa de 14 ani de închisoare pentru instigare la violență în familie și profanare de cadavre, stabilită de prima instanţă. Şi fiul său, de 33 de ani, a primit 14 ani de închisoare cu executare pentru violenţă în familie prin omor şi profanare de cadavre, iar prietenul fiicei sale, Ionuţ Flonta a primit o pedeapsă de 6 ani 10 luni închisoare pentru omor şi profanare de cadavre.

Decizia Curţii de Apel Oradea a fost pronunţată miercuri, 15 iulie, şi este definitivă.

„Din mijloacele de probă administrate până în prezent, rezultă faptul că, în seara zilei de 4 ianuarie 2020, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, urmare a instigării suspectei G.K., suspecţii K.A.P. şi F.I.C.F. au aplicat victimei Cardoş Nicolae Vasile lovituri cu un sucitor de lemn şi cu un levier, în zone vitale ale organismului, provocându-i leziuni fizice grave, care au generat decesul acestuia. După comiterea faptei, suspecţii au cumpărat sodă caustică de la Hipermarketul Leroy Merlin, din Oradea, după care au transportat cadavrul până pe raza comunei Gepiu, sat Berechiu, jud. Bihor, unde l-au aruncat în zona canalului colector din apropierea drumului agricol, la circa 100 de metri de calea ferată Oradea-Salonta, loc în care a fost găsit de către organele de urmărire penală”, arată comunicatul semnat de procurorul şef secţie urmărire penală Gheorghe Berce.

Distribuie informația
Alte știri