„Serată în stil vienez”. Valorizarea adolescenților prin cultură

Teatrul „Regina Maria” va fi luni, 18 februarie, de la ora 18, gazda unui spectacol deosebit, intitulat „Serată în stil vienez”. Evenimentul aflat la a doua ediție, abordând tema Eleganței și Pasiunii, este organizat de către Liceul „Don Orione”, prin Consiliul școlar al elevilor, în colaborare cu Clubul sportiv „Exclusive Dance”, Teatrul de copii, Oradea și MModels România.

„Serata în stil vienez are ca obiectiv valorizarea adolescenților prin cultură (teatru, dans, muzică și modă), iar protagoniștii vor fi elevii liceului nostru.” afirmă directorul Liceului „Don Orione” prof. Alexandru Stoica. Iubirea, simpatia sau chiar colegialitatea dintre adolescenți este important să se manifeste într-un mod elegant, respectuos și diplomat. De multe ori este dificil acest lucru, având în vedere furtuna emoțională pe care o experimentează tinerii la această vârstă. Pasiunea este una dintre trăsăturile adolescenților care necesită și ea educare. Psihologul școlar Ioana Drugaș afirmă faptul că atitudinea bazată pe pasiune de multe ori este în contrast cu atitudinea elegantă, iar această ediție dorește să prezinte modalitățile prin care cele două trăsături se armonizează.

Elevii clasei de mecatronică vor fi protagoniștii Pasiunii, iar elevii bio-chimiști vor întruchipa Eleganța. În cadrul spectacolului vom putea urmări și momente de teatru pregătite de elevii-actori de la Teatrul de copii Oradea, sub coordonarea domnului Șerban Borda, iar campionii naționali antrenați de Florin Culda și Veszi Oana, de la Clubul sportiv Exclusive Dance, vor încununa eleganța evenimentul prin frumusețea unor coregrafii selecte. Un moment formativ va fi și discursul motivațional susținut de domnul Marius Molan, care va prezenta trei dintre cele mai importante trăsături în lumea eleganței.

Evenimentul se adresează întregii comunități bihorene, atât copiilor, cât și adolescenților, atât părinților, cât și profesorilor, dorind să transmită modele de conduită și atitudini demne de urmat la vârsta adolescenței, dar nu numai!

Foto: dennis durne

Distribuie informația
Alte știri