Serbia, zguduită de al doilea atac armat în masă în două zile. Un tânăr a deschis focul dintr-o mașină în mișcare

FOto: nytimes.com

Cel puţin opt persoane au fost ucise şi 13 rănite într-un atac armat în apropierea unui oraş din Serbia, la circa 60 de kilometri sud de Begrad, a relatat presa de stat, la doar o zi de la atacul armat de la şcoala din capitală, potrivit The Guardian.

Atacul armat a avut loc joi seară, în apropiere de Mladenovac, după ce atacatorul a tras cu o armă automată dintr-un vehicul în mişcare şi apoi a fugit, a relatat televiziunea de stat RTS. Şapte dintre răniţi sunt în stare critică.

Poliţia îl caută pe suspect, despre care se crede că este un bărbat de 21 de ani, şi a înconjurat o zonă unde se presupune că acesta se ascunde, a transmis RTS. În zonă este o prezenţă masivă a Poliţiei, cu elicoptere şi drone aflate în aer, în timp ce ofiţerii căutau pe un teren dificil.

Relatările locale sugerează că printre morţi se află un ofiţer de poliţie şi sora acestuia, împuşcaţi după izbucnirea unui conflict în satul Malo Orasje, în apropiere de Mladenovac. Se crede că împuşcăturile au avut loc la mai multe adrese.

Miercuri, un elev de 13 ani a împuşcat mortal opt colegi şi un gardian la o şcoală din Belgrad, un atac care a şocat ţara din Balcani.

Poliţia l-a identificat pe atacatorul de miercuri Kosta Kecmanović şi a afirmat că era elev al şcolii din 2019. Poliţiştii au declarat că el a folosit două dintre armele tatălui său pentru atacul pe care l-ar fi plănuit de o lună.

Kecmanović este prea tânăr pentru a fi pus sub acuzare şi va fi plasat într-o instituţie psihiatrică. Părinţii săi au fost arestaţi.

Cel de-al doilea atac armat a avut loc în timp ce Serbia se pregăteşte pentru trei zile de doliu naţional, începând de vineri dimineaţă. Joi, mii de persoane s-au adunat pentru a depune flori, a aprinde lumânări şi a lăsa jucării în faţa şcolii, pentru a comemora victimele atacului de miercuri.

În aprilie, un sătean a împuşcat mortal 13 persoane, printre care membri ai familiei şi vecini, lângă Mladenovac, reaminteşte AFP. 

Sursa: agerpres.ro

Distribuie informația
Alte știri