Serviciile de Ambulanță și SMURD testeaza utilizarea tabletelor in medicina de urgenta. Seful UPU Bihor prezinta avantajele sistemului

„Simplu, intuitiv și rapid. Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile noului sistem electronic care va fi folosit de medici, asistenți și paramedici începând cu acest an. Utilizarea tabletelor va ușura munca și va aduce, pe termen lung, îngrijiri mai bune pacienților. Proiectul este realizat de Serviciul de Telecomunicații Speciale, cu fonduri europene, și este în faza de testare”, anunta Agerpres.

Dr. Hadrian Borcea, șef UPU/SMURD Oradea, susține că utilizarea tabletelor permite o comunicare mai clară între dispecerat și echipaj, asigurându-se astfel o pornire promptă în misiune, dar și corectarea eventualelor erori, fiindcă „nu o dată strada Branului era strada Bradului”.

„Un aspect extrem de important legat de acest sistem, care leagă toate serviciile de urgență, este posibilitatea de comunicare și de transmitere a unor informații scrise între aceste servicii. De exemplu, dacă suntem acasă la un pacient, la 40 de km de București, și vrem să îl aducem la un spital din Capitală, încă din momentul în care se ia decizia transferului, informația poate fi transmisă extrem de simplu, printr-o simplă selectare a spitalului”, mai arată dr. Borcea.

Distribuie informația
Alte știri