Serviciile online ale Fiscului nu vor funcționa sâmbătă, 9 februarie

Serviciile informatice oferite prin portalul ANAF nu vor funcționa înintervalul orar 9-21, potrivit unui comunicat de presă al instituției. Va fi a doua zi din această săptămână în care sistemul online ANAF nu funcționează.

Primul incident a fost înregistrat miercuri, 6 februarie când ANAF a acuzat o „suprasolicitare” a resurselor TIC (probabil Tehnologia Informațiilor și a Comunicațiilor). Astfel de situații nu sunt rarități. Incidența sporită a acestora ajunge să creeze probleme și să fie o cauză importantă de nerespectare a obligațiilor ce revin contribuabilor. Programe de informatizare valorând zeci de milioane de euro, derulate în colaborare cu Banca Mondială, au eșuat iar banii au fost cheltuiți nu pe activități de înlocuire a echipamentelor ci pentru consultanță.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) nu a cheltuit niciun leu pe sistemul IT, în urma implementării programului cu Banca Mondială, toţi banii consumaţi fiind alocaţi consultanţei, declara în luna ianuarie a anului trecut ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, la audierile din Comisia economică a Senatului.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri