Serviciul de Ambulanță Județean Bihor a devenit prosumator, o premieră la nivel național

SAJ Bihor a implementat proiectul de investiții privind instalarea unei Centrale fotovoltaice în vederea optimizării consumului de energie electrică, proiect finanțat de către Ministerul Sănătății, devenind astfel primul serviciu de ambulanță din țară cu centrală cu panouri fotovoltaice.

Centrala este amplasată pe acoperișurile clădirilor, intinsă pe o suprafață de aproximativ 665 m². Au fost montate 250 de panouri, dispuse de la Est la Vest, având o putere instalată în panouri de 140 kWp și o putere instalată în invertoare de 140 kW. Raportat în cifre, la nivelul județului Bihor, consumul de curent anual se ridică la 280 MW (raportat la anul 2022) pentru toate substațiile de la nivelul SAJ Bihor, iar centrala fotovoltaică va produce anual 140,73 MW, acoperind astfel jumătate din consumul celor 11 substații din cadrul SAJ Bihor.

Investiția s-a ridicat la valoarea de 859.000 lei plus 5% TVA, finanțată în întregime din bugetul Ministerului Sănătății, primind ordinul de începere a lucrărilor la 29 mai 2023, iar procesul-verbal de recepție a lucrărilor a fost semnat la 17 iulie 2023. Din 25 septembrie 2023, SAJ Bihor a finalizat și ultima etapa a acestei investiții, devenind prosumator!

„Vedem cum zi de zi, tot mai multe tehnologii se dezvoltă în vederea punerii în aplicare a politicilor de protecție a mediului, motiv pentru care am considerat că trebuie să ne aliniem acestor politici, dacă ne dorim să lăsăm în urma noastră un mediu mai bun, sustenabil și mai curat pentru mediu, a declarat dr. Liciniu Venter, managerul general al SAJ Bihor.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Distribuie informația
Alte știri