Serviciul de urgenţă de la Spitalul Judeţean se extinde cu un nou corp de clădire

Executivul vine cu un nou proiect care vizează modernizarea sistemului sanitar orădean și care consta în extinderea Spitalului Judeţean pe partea de medicină de urgență, dar și pe partea de servicii spitalicești.După discuții avute la Ministerul Sănătății, s-a ajuns la un acord, având în vedere că întregul proiect este de peste 4, 5 milioane de euro.

”Având în vedere că Banca Mondială finanțează strict ce ține de dotare și construcție pentru UPU, respectiv cei 1,5 milioane de euro, am cerut ajutorul municipalității, care ne va ajuta cu fondurile necesare extinderii”, a declarat managerul Spitalului Clinic Judetean, Gheorghe Carp.

Noua cladire va găzdui la etaj primul laborator robotizat din România, o farmacie care va avea cel mai modern sistem de eliberare, gestionare și transport al medicamentelor, iar înspre clădirea corpului B va fi sterilizarea centrală.

În ceea ce privește suprafețele construcției, acestea vor fi: demisol (cuprinde extindere și modernizare UPU) – 1763 mp, parter (care va fi ocupat de laborator, farmacie și sterilizare) – 1684 mp și etajul I (unde va fi amenajat amfiteatrul, vestiarele și birouri UPU) – 1123 mp.

Distribuie informația
Alte știri