Ambulanța Bihor, premiată cu cea mai înaltă distincție la Congresul European de Medicină de Urgență de la Berlin

Serviciul de Ambulanță Județean Bihor a fost premiat în cadrul EUSEM 2022 – Congresul European de Medicină de Urgență de la Berlin, cu cea mai înaltă distincție acordată în cadrul EMS ANGELS AWARDS 2022, obținând statutul DIAMOND, în ceea ce privește îngrijirea prespitalicească pentru pacienți în cazul accidentelor vasculare cerebrale.

Congresul European de Medicină de Urgență (EUSEM 2022) este un congres anual ce reunește profesioniști din domeniul serviciilor medicale de urgență și care atrage peste 3.000 de specialiști în medicină de urgență din întreaga lume. Aici au loc discuții și workshop-uri cu privire la noile evoluții în medicina de urgență și totodată se împărtășesc cele mai bune practici. În cadrul ediției din acest an, cu ocazia EMS Angels Awards, ce premiază excelența îngrijirii pacienților cu AVC, un număr de 57 de echipe de medicină de urgență din 9 țări din Europa au fost înscrise în analiză.

Țările participante sunt Cehia, Italia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Ucraina și Ungaria, iar premiile sunt atribuite în baza unor criterii specifice liniilor directoare internaționale și în baza experienței unui comitet internațional pentru sistemul de medicină de urgență.

Organizatorii, ANGELS INITIATIVE, au acordat în cadrul EMS ANGELS AWARDS de la EUSEM 2022, un număr de 20 de premii cu cel mai înalt statut, și anume DIAMOND, podium pe care s-a aflat și Serviciul de Ambulanță Județean Bihor. Alături de SAJ Bihor, au fost premiați cu același statut servicii medicale de urgență din Cehia, Italia, Polonia, Spania, Slovacia și Ungaria. Totodată, în cadrul evenimentului au mai fost decernate 21 de distincții PLATINUM și 16 de GOLD.

Premii similare au fost acordate și altor 3 servicii județene din România, și anume Serviciul de Ambulanță București – Ilfov (Diamond), Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu și Serviciul de Ambulanță Județean Harghita (ambele cu Platinum).

„Faptul că SAJ Bihor a fost recompensată în cadrul acestui eveniment cu cea mai înaltă distincție, DIAMOND, pentru îngrijirea prespitalicească a pacienților cu AVC, este din nou o dovadă a dedicării cu care colegii noștri, medici, asistenți și ambulanțieri deopotrivă, își înțeleg rolul și misiunea lor în activitatea de medicină de urgență. Le sunt recunoscător colegilor mei pentru eforturile pe care le depun zi de zi în slujba cetățenilor din Bihor” – manager interimar, Dr. Liciniu VENTER.

Distribuie informația
Alte știri