Serviciul Român de Informații face angajări

Foto: facebook/sri

Serviciul Român de Informații (SRI) deschide înscrierile pentru postul de ofițer operativ/analist în perioada 6 – 31 mai.

Ofițerul operativ are rolul esențial de a colecta informații, necesitând abilitatea de a obține acces în medii relevante pentru securitatea națională și de a recruta surse. În plus, trebuie să interpreteze semnificațiile ascunse în detalii aparent minore și să aibă o înțelegere profundă a psihologiei umane și a limbajului non-verbal.

Pe de altă parte, ofițerul analist evaluează datele culese de ofițerii operativi și identifică schimbările și tendințele în manifestarea amenințărilor, elaborând scenarii alternative și evidențiind implicațiile pentru a sprijini strategiile de securitate și planurile de acțiune.

În final, analiza rezultatelor este furnizată beneficiarilor legali în timp util și în funcție de domeniul de competență, pentru a-i sprijini în elaborarea unor strategii sau planuri de acțiune menite să prevină riscurile și să promoveze interesele naționale.

Candidații care trec cu succes procesul de selecție și sunt declarați admiși la examenul/concursul de admitere vor urma cursuri de licență, masterat profesional sau postuniversitare de educație permanentă la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, după care vor fi repartizați într-o unitate a SRI.

Distribuie informația
Alte știri