Sesiunea a doua a Bacalaureatului continuă cu proba obligatorie a profilului

Sesiunea a doua a Bacalaureatului continuă joi, cu proba obligatorie a profilului, vineri cu proba la alegere a profilului şi specializării şi luni, 21 august, cu examenul la Limba şi literatura maternă.

Probele de evaluare a competenţelor (lingvistice şi digitale) au fost echivalate/recunoscute în perioada 7 – 11 august.

Primele rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare, se vor afişa pe 25 august, până la ora 12,00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format standard/letric, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale vor fi comunicate marţi, 29 august.

Nota minimă de promovare – pentru fiecare probă – este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6 (şase).

Începând cu această sesiune a examenului naţional de Bacalaureat, Ministerul Educaţiei generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaţilor. Acest proces nu implică schimbări în ceea ce priveşte criteriile de evaluare/baremele şi tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat, se mai arată în comunicat.

Distribuie informația
Alte știri