Sesizările de furt intelectual împotriva lui Nicolae Ciucă au fost respinse. Dacă ești politician la putere justiția închide ochii

Foto: facebook/ silviu dehelean

Sesizările de furt intelectual împotriva lui Nicolae Ciucă au fost respinse pentru că acesta este prim-ministru și membru al PNL.

Justiția nu ar trebui să se uite la rangul jusțiabililor, dar, iată că o face. Cu alte cuvinte, dacă ești politician la putere justiția închide ochii, în numele stabilității politice, și își asumă, pe față, să te favorizeze împotriva cetățenilor.

De unde rezultă toate aceste lucruri? Din motivarea judecătorilor care este strigătoare la cer și sfârșitul independenței justiției. Nu am văzut așa ceva din vremea comunismului.

“Totodată, luând în considerare cariera profesională şi, în concret, cea politică a reclamantului, generarea unei astfel de ştiri are un impact major în credibilitatea electoratului şi a partidului, care poate să conducă la retragerea încrederii acordate, mai ales în contextul social şi politic actual, în care este nevoie de o stabilitate în conducerea executivă a statului. De asemenea, astfel de sesizări neconforme sunt susceptibile şi de a deveni arme ale adversarilor politici, important de menţionat fiind şi faptul că sesizările şi declanşarea verificărilor având loc în scurt timp de la preluarea de către reclamant a funcţiei de prim-ministru al României.”

Repet, justiția ar trebui sa fie oarbă. Această decizie judecătorească este însă politică. Este rezultatul unei intervenții politice. Se amestecă în politică, ceea ce încalcă separație puterilor în stat, protejează un politician care a încălcat legea, doar pentru că este la putere.

Este cel mai grav act al Justiției care s-a întâmplat după Revoluția din Decembrie 89. De aici până la interzicerea opiniilor critice și a opoziției mai e doar un pas. Să nu uităm că jurnalista care a dezvăluit plagiatul a fost ea însăși victima unei acțiuni de compromitere pusă la cale și îndeplinită de Ministerul de Interne.

Sper doar ca judecătorii care sunt in sistem doar pentru a face dreptate, cei mai mulți, să se delimiteze de această decizie care este rezultatul unei intervenții politice și este ea însăși politică.

Silviu Dehelean, deputat USR Bihor

Alte știri