Sever Voinescu, redactorul șef al revistei Dilema Veche: Venim în peisajul cultural orădean cu ceva nou

Conferința de presă a evenimentului „Conferințele Dilema Veche” a fost susținută azi, 29 aprilie, de către Sever Voinescu, redactorul șef al revistei Dilema Veche, Alina Toie, director general Visit Oradea și Alexandru Chira, director executiv Visit Oradea.

Între 5 și 7 mai 2022, vor avea loc pentru prima oară la Oradea „Conferințele Dilema veche ”, patronate de cea mai citită revistă de cultură din România. Formatul evenimentului include conferințe, spectacole de teatru, dialoguri publice și o lansare de carte.

În deschiderea conferinței de presă, directorul general Visit Oradea, Alina Toie, a salutat participanții și a mulțumit moderatorului evenimentului respectiv redactorului șef al revistei Dilema Veche, Sever Voinescu, pentru alegerea Oradiei pentru această ediție a „Conferințelor Dilema Veche”.

În continuare, Alexandru Chira, director executiv Visit Oradea, a menționat că: „în fiecare an, Visit Oradea își dorește în agenda culturală colaborări de cea mai înaltă clasă, și de aceea când cei de la Dilema Veche ne-au abordat cu propunerea să fie o primă ediție a Conferințelor Dilema Veche și în Oradea, am fost flatați și în același timp încântați ”. S-a făcut o trecere în revistă a programului celor 3 zile de conferințe care vor debuta în data de 5 mai, la ora 18:00 la Sinagoga Neologă Sion.

Redactorul șef al revistei Dilema Veche, Sever Voinescu, a prezentat proiectul inițiat acum 5 ani și și-a manifestat bucuria de a veni cu acest proiect ți în Oradea. „Venim în peisajul cultural orădean cu ceva nou. Conferințele noastre au de fiecare dată alte teme în diferite orașe, iar tema care reunește evenimentele culturale de la Oradea este „Comedia lumii”. […]  Cu alte cuvinte în trei zile, aici la Oradea, vom explora câteva tipuri de umor regional și sunt foarte curios să văd cum va reacționa publicul orădean. Anul acesta avem 5 ediții ale Conferințelor Dilema Veche, una a avut deja loc la Arad, acum suntem la Oradea, vom merge la Cluj, Timișoara și Iași”.

În încheierea conferinței de presă, Sever Voinescu, redactorul șef al revistei Dilema Veche, a mulțumit tuturor colaboratorilor și sponsorilor acestui eveniment, lansând invitația celor prezenți să participe la programul evenimentului.

Programul complet este următorul:

JOI 5 mai, Sinagoga Neologă Sion

18.00: Daniel DAVID, conferință: De ce râd românii: elemente de psihologie a umorului

19.00: Lansare de carte: Viață și teatru pe Scena lumii, de George BANU

19.30: Adriana BABEȚI, conferință: Să râzi? Să plângi? Despre râsu’-plânsu’ lumii noastre

• intrarea la conferințele din 5 mai este gratuită

VINERI 6 mai, Teatrul Regina Maria

19.00: ROSTO, spectacol de teatru după I.L. Caragiale. Cu Marcel Iureș, Dan Rădulescu și Ionuț Toader. Regia: Alexandru Dabija. O producție Teatrul Act.

20.30: Dialog public cu Marcel Iureș și George Banu. Moderator: Sever Voinescu

• biletele pentru spectacolul ROSTO pot fi achiziționate de la casieria Teatrului Regina Maria și online, pe Eventim: tinyurl.com/2hcmsjdf

SÂMBĂTĂ 7 mai, Teatrul Regina Maria

19.00: MOȘ NICHIFOR, spectacol de teatru după Ion Creangă. Cu Marcel Iureș și Ruxandra Maniu. Regia: Alexandru Dabija. O producție Teatrul Act.

20.30: Dialog public cu Marcel Iureș și George Banu. Moderator: Sever Voinescu

• biletele pentru spectacolul MOȘ NICHIFOR pot fi achiziționate de la casieria Teatrului Regina Maria și online, pe Eventim: tinyurl.com/s6a374kb  

 „Conferințele Dilema veche” sunt un proiect inițiat de Grupul pentru Management și Mediere Culturală (GMMC) și organizat împreună cu revista Dilema veche, Primăria Municipiului Oradea și APTOR.

Partener strategic: Superbet Foundation

Partener local: Teatrul Regina Maria, Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor (Oradea Heritage)

Sponsor: Banca Transilvania

Distribuie informația
Alte știri