Sezonul anvelopelor de iarnă a început oficial. Anunțul făcut de Poliția Română

Foto: playtech.ro

Iarna și-a făcut deja simțită prezența în unele părți ale țării, iar șoferii sunt nevoiți să treacă la anvelopele de iarnă, pentru a nu risca amenzi.

„Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă”, a anunțat Poliția Română prin intermediul unui comunicat.

De asemenea, autoritățile au publicat și un „ghid despre anvelopele de iarnă”, pentru a-i ajuta pe șoferi să facă alegerea corectă. „Ele se identifică ușor, datorită prezenței pe laterale a literelor M și S, sub forma: „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia „all seasons”.

Amenda pe care șoferii o vor primi dacă nu respectă regulile privind anvelopele de iarnă este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 şi 2.900 de lei). Polițiștii vor reține și certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Distribuie informația
Alte știri