Sezonul competiţional de tir cu arcul a început cu o victorie a orădenilor

Arcaşii orădeni au participat cu două echipe, de seniori şi juniori, la recent încheiatul Campionat Naţional indoor. Desfăşurată la Sala Sporturilor din Deva, competiţia a reunit peste 100 de sportivi de la 20 de cluburi din toată ţara.

Clubul Sportiv Redpoint Oradea a înscris la grila de start trei seniori (Marin Darna şi Ciprian Mirişan la compound, Călin Darna la barebow) şi trei juniori (Victor Antonescu, Vivien Bălteanu şi Alin Mureşan, la arc compound).

Dacă seniorii au demonstrat o pregătire bună, reuşind să treacă din calificări în faza meciurilor finale, juniorii au confirmat încă o dată nivelul şcolii orădene de tir cu arcul. Astfel, în calificări, Victor Antonescu şi Alin Mureşan s-au situat pe locurile 2 şi 3, iar după meciurile finale Victor Antonescu a reuşit să-şi adjudece medalia de argint şi titlul de vicecampion naţional. De altfel, el face parte şi din lotul naţional de juniori al României. Cu toate că în faza meciurilor finale s-a mobilizat şi a tras foarte bine, din păcate Vivien Bălteanu n-a confirmat, rezultatele slabe din calificări spunându-şi cuvântul. De remarcat performanţa Teodorei Vari, elevă la Liceul de Arte Oradea, sportivă aflată la începutul carierei competiţionale şi la primul campionat naţional, care a reuşit să tragă aproape 500 de puncte în calificări. „Pentru mine a fost o experienţă frumoasă acest concurs, având în vedere că încă mai învăţ, dar cred că pot să obţin rezultate foarte bune în acest sport”, spune Teodora Vari. Echipa de seniori formată din Mirişan, Darna şi Antonescu s-a clasat pe locul 4 la echipe.

Deplasarea la Campionatul Naţional a fost posibilă şi datorită sprijinului acordat de Consiliul Judeţean Bihor, Rivolto Cons, Darer, Turism Felix SA, Vitrerom, Decathlon, Liceul Sanitar şi Liceul Sportiv, susţinători constanţi ai performanţei şi educaţiei. Următoarea competiţie la care arcaşii bihoreni vor participa va fi Campionatul Naţional indoor pentru copii şi cadeţi, care va avea loc tot la Deva, la mijlocul lunii martie, şi unde C.S. „Redpoint” Oradea speră la cel puţin două locuri pe podium.

Mircea Stroe

Distribuie informația
Alte știri