Sfaturi de la poliţişti pentru conducerea în siguranță pe timp de iarnă

foto/ arhiva

Până la această oră nu sunt drumuri blocate și nici nu s-au înregistrat evenimente rutiere, se ciculă în condiții de iarnă, au transmis reprezentanţii IPJ Bihor.

Având în vedere condițiile meteo nefavorabile polițiștii din judeţ recomandă, atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie. Înainte de a porni la drum, conducătorii auto sunt sfătuiţi să se intereseze de starea drumurilor, să-și echipeze autoturismele cu anvelope de iarnă.

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, se impune circulaţia cu viteză care să permită oprirea în siguranţă.

Şi pietonilor li se recomandă să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Polițiștii rutieri sunt la datorie pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudini prudente în trafic.

Distribuie informația
Alte știri