Sfaturi pentru a vă menține sănătatea mașinii

Calitatea lichidelor tehnice, precum uleiul, combustibilul sau chiar aerul influențează buna funționare a motorului auto. Pentru o funcționare corectă și prelungită a acestuia din urmă este necesară o curățare corespunzătoare a combustibilului, uleiului și aerului. Din acest motiv, sistemele care folosesc aceste lichide tehnice dispun de filtre. Filtrele rețin impuritățile cum ar fi praful, produsele de uzură sau resturile. În general, mașin dispune de patru filtre diferite:

Filtre de aer. Au carcase circulare sau dreptunghiulare plate, sunt realizate din fibre nețesute și au multe încrețituri, datorită cărora crește suprfața de filtrare, având drept consecință un grad mare de filtrare. De multe ori sunt întărite cu plase din metal. Astfel de filtre sunt localizate în fața clapetei de accelerație și galeriei de admisie. Dacă filtrul își face bine treaba atunci motorul  va primi cantitatea adecvată de oxigen, motiv pentru care se recomandă înlocuirea regulată a filtrelor.

Filtre de ulei. Se instalează direct pe motor, pentru a reține resturile de uzură ale motorului și alți contaminanți din sistemul de lubirifiere. Filtrele de ulei pot fi găsite pe site-ul web topautopiese.ro. Se recomandă schimbarea lor în același timp cu uleiul de motor.

Filtre de combustibil. Pot fi filtre grosiere, instalate deasupra rezervorului de combustibil în vederea îndepărtării corpurilor străine din combustibil, sau filtre fine, montate în interiorul furtunului de combustibil de sub capotă sau din partea inferioară a caroseriei.

Filtre de habitaclu. Mașinile au început să fie dotate cu acestea abia nu demult. În acest moment aproape că nu există mașină care să nu aibă instalat în mod standard un filtru de habitaclu, care să curețe aerul ce intră în interiorul mașinii de corpurile străine cum ar fi praf, insecte, nisip, polen de plante etc. Aceste filtre se aseamănă după materialul de filtrare cu filtrele de aer ale motorului. În plus, pentru o mai bună filtrare a aerului și eliminarea mirosurilor neplăcute, filtrele pot avea și particule de cărbune activat. Respectați intervalele de înlocuire a filtrelor specificate în documentația tehnică a vehiculului și optați doar pentru filtre de cea mai bună calitate, dacă doriți ca toate sistemele mașinii să funcționeze la parametrii maximi.

Advertorial

Distribuie informația
Alte știri