Sfaturi prețioase de la polițiștii de prevenire bihoreni pentru copii, simpli trecători și călători

Vineri, 27 mai a.c., polițiștii de prevenire bihoreni continuă activitățile desfășurate în cadrul evenimentului național „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, cea de-a șasea zi fiind dedicată siguranței rutiere și prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.

Astfel, în intervalul orar 10.00 – 11.00, sub genericul „Educație pentru siguranță”, la Comuniteca Oradea, polițiștii de prevenire bihoreni au susținut un atelier pe tema siguranței copiilor acasă, pe stradă și la școală,destinat copiilor de vârstă preșcolară.

Tot vineri, în intervalul orar 10.00 – 11.00, sub genericul „Un om prevenit, un om salvat!”, polițiștii de prevenire bihoreni, în colaborare cu polițiștii Serviciului Poliției Transporturi Feroviare Bihor, cu polițiști de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea și cu reprezentanți ai A.N.I.T.P. – Centrul Regional Oradea au desfășurat o activitate pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, respectiv pentru prevenirea furturilor din bagaje, genți, a tâlhăriilor și a înșelăciunilor.

Polițiștii bihoreni i-au informat pe călătorii din stația C.F.R. Oradea cu privire la consecințele unui comportament neglijent și au făcut recomandări cu privire la protejarea bunurilor personale.

De asemenea, sub genericul „Împreună pentru siguranță!”,polițiștii de prevenire, alături de polițiștii Serviciului Rutier au derulat o activitate preventivă într-o stație de carburanți OMV din municipiul Oradea, în scopul promovării recomandărilor pentru siguranța bunurilor personale lăsate în autovehicule, cât și pentru siguranța rutieră.

Polițiștii bihoreni au interacționat cu conducătorii auto prezenți în stația de carburanți pe tema siguranței lor și a bunurilor persoanle, atât în autoturism, cât și în trafic și le-au distribuit materiale preventive tematice.

În același context, în intervalul orar 11.00 13.00, sub genericul „Nu le face viaţa uşoară infractorilor, un simplu gest te poate scuti de neplăceri!”, polițiștii de prevenire bihoreni alături de polițiștii de proximitate și de reprezentanți ai A.N.I.T.P. – Centrul Regional Oradea au fost prezenți în zona stației C.F.R. Oradea și pe străzile din proximitatea acesteia și au desfășurat activităţi menite să prevină victimizarea cetăţenilor prin infracţiuni de furt, tâlhărie şi înşelăciune.

Distribuie informația
Alte știri