Și Electrica Furnizare anunță posibile întâzieri a facturilor la energie electrică

Facturile la energie electrică vor sosi cu întârziere în perioada următoare.

„Facturile aferente consumului de energie începând cu 1 septembrie ar putea fi emise cu întârziere”, precizează compania Enel într-un mesaj transmis clienților. Compania estimează că facturile vor începe să vină de la mijlocul lunii octombrie.

Și Electrica Furnizare anunță posibile întâzieri, atât pentru facturile în format fizic, cât și pentru cele electronice.

Companiile trebuie să își adapteze sistemele informatice pentru că de la 1 septembrie, ordonanța care plafonează prețurile la energie a fost modificată. A fost introdus un nou prag, de 255 de kwh. Cei care îl depășesc plătesc diferența până la 300 de kwh la prețul din contract.

Reprezenții furnizorilor estimează că facturile vor întârzia câteva săptămâni. În unele situații, întârzierile sunt deja mari, cum este cea a companiei Hidroelectrica. Sunt peste 200.000 de clienți noi, atrași în ultimul an de prețurile mici. Pe grupul de Facebook al clienților Hidroelectrica, unii spun că sunt întâzieri și de câteva luni.

De luna viitoare ar putea apărea alte întârzieri de facturare, după ce în Senat au fost aprobate noi modificări legislative: facturarea să se facă în funcție de consumul lunar actual, nu media din anul anterior, de pildă, și au fost introduse noi categorii de beneficiari ai prețurilor plafonate, cum sunt familiile cu trei copii la școală. Pentru a intra în vigoare, modificările trebuie votate și de deputați.

Distribuie informația
Alte știri