Siegfried Mureşan: Bihorul, model de atragere a fondurilor europene și viitoare punte de legătură pentru reconstrucția Ucrainei

Eurodeputatul Siegfried Mureşan (PNL), vicepreședinte al Partidului Popular European și negociator șef pentru bugetul Uniunii a felicitat conducerea liberală din Bihor pentru atragerea de fonduri europene.

” Vedem cum dezvoltarea municipiului Oradea din anii anteriori s-a extins la nivelul întregului judeţ, care este astăzi un model de dezvoltare pentru toată România, este un model de atragere fonduri europene pentru toată România. Spun că este un model căci scopul fondurilor europene nu este de a fi cheltuite, absorbite, ci finalitatea este să genereze dezvoltare… Şi acest lucru se întâmplă în judeţul Bihor”, a declarat marţi, în conferinţă de presă, eurodeputatul Siegfried Mureşan.

El spune că din 2007, de la aderare, România a primit fonduri de 95 miliarde euro și a contribuit cu 30 miliarde euro, așadar a câștigat 65 miliarde euro, net. De asemenea, eurodeputatul Siegfried Mureşan subliniază că încă de la debutul pandemiei, UE a elaborat cel mai mare pachet de măsuri pentru întărirea rezilienței societăților, concretizat în PNRR.

In opinia sa, Bihorul va avea oportunitatea de a fi „o punte de legătură, o poartă de investiții pentru reconstrucția Ucrainei în următorii ani”.

Siegfried Mureşan susține că temele importante în următorii ani in UE vor fi securitatea și siguranța cetățeanului, întărirea economiei, îmbunătățirea competitivității și digitizarea.

Ca predicţii personale, Mureşan a afirmat că Partidul Popular European (PPE), din care face parte şi PNL, va câştiga alegerile din 9 iunie şi că forţele proeuropene vor fi majoritare în noul Parlament European.

Distribuie informația
Alte știri