Silviu Dehelean: Bihorul va fi reprezentat în conducerea Camerei Deputaților. Prioritatea: referendumul Fara Penali

Deputatul USR Silviu Dehelean, membru al Comisiei juridice, a anunțat luni că va reprezenta formațiunea din care face parte în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, ca urmare a deciziei grupului său politic. Astfel, arată Dehelean, județul Bihor va avea acum un parlamentar ales în forul de conducere al Camerei Deputaților, prin funcția de secretar. În plus, deputatul a precizat că din noua sa funcție va avea ca prioritate deblocarea inițiativei cetățenești Fără Penali, în prezent „îngropată” de actualul Birou permanent.

„Decizia colegilor din grupul USR de la Camera Deputaților a fost ca eu să preiau funcția de secretar al Camerei Deputaților și, deci, să reprezint formațiunea în structura responsabilă pentru ordinea de zi și principalale hotărâri administrative.

În condițiile în care am fost ales să reprezint circumscripția județului Bihor în parlament la alegerile din 2016, prezența mea în conducerea Camerei Deputaților garantează bihorenilor că voi veghea ca actele normative care îi vizează direct să fie urmărite și susținute.

Din aceasta noua funcție, prioritatea mea este să solicit deblocarea inițiativei cetățenești Fără penali în funcții publice, inițiativă care zace de cinci luni în sertarele din Parlament sub pretextul xerocopierii listelor de semnături de susținere. USR a demarat această procedură de revizuire a Constituției României, pe calea inițiativei cetățenești, în urma propunerii pe care am făcut-o chiar eu Comitetului politic în luna iunie 2017”.

Primul pas a fost făcut la prima ședință a Biroului Permanent, în care am stabilit că miercuri avem pe ordinea de zi Fără penali.

Biroul de presă al deputatului USR Silviu Dehelean

Distribuie informația
Alte știri