Silviu Dehelean: Moldova continuă să fie un model de curaj

Moldova continuă să fie un model de curaj. Vineri a transmis chestionarul de aderare la Uniunea Europeană. Zilele trecute Moldova a interzis literele Z și V, dar și „panglica Sfântului Gheorghe”. Ar trebui și liderii României să se inspire de la Maia Sandu și Guvernul condus de Natalia Gavrilița.

Această interdicție este un act de curaj și un mesaj puternic transmis tuturor nostalgicilor pro-sovietici din țară: Moldova e pro-europeană și așa va rămâne. Aceste simboluri sunt purtate cu mândrie de toți apropiații Kremlinului din Moldova și nu numai. Se apropie 9 mai, iar cozile de topor ale Rusiei din Moldova, precum Igor Dodon, au anunțat că vor purta în continuare „panglica Sf. Gheorghe”. Nu e exclus să vedem provocări.

Moldova trebuie susținută mai puternic de liderii din România. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe Rus a amenințat-o pe Maia Sandu că țara sa va ajunge la „groapa de gunoi a istoriei”. Nu am văzut nicio reacție din partea autorităților române de susținere pentru Președinta Moldovei.

Zilele astea se scrie istorie. Vom rămâne în istorie drept cei care au susținut puternic Ucraina și Moldova sau cei care s-au ascuns.

Silviu Dehelean, deputat USR Bihor

Distribuie informația
Alte știri