Silviu Dehelean: Nu trebuie să uităm niciodată Holocaustul

Foto: dw.com

Nu trebuie să uităm niciodată Holocaustul. Trebuie să avem grijă, zi de zi, ca acea istorie neagră să nu se repete. Să prețuim democrația și să combatem mișcările extremiste. Să nu uităm de victimele și familiile celor care și-au pierdut viața după torturi inimaginabile. Chiar aici, la Oradea, peste 30.000 de evrei au fost fost închiși în ghetoul din jurul Sinagogii ortodoxe, înfometați și supuși unor torturi ca în Evul Mediu.

Miercuri, în Plen, am adoptat o lege care acordă indemnizații compensatorii ultimelor victime ale Holocaustului, cât și copiilor acestora. O lege votată de întreg grupul USR PLUS, venită parcă prea târziu. Pentru că nu e de ajuns să condamnăm Holocaustul, trebuie să asigurăm și reparații de ordin material pentru victime.

Din păcate, au existat 2 voturi împotrivă și o abținere. Așa cum era de așteptat, toate au venit din partea grupării extremiste AUR. Extremiști de care trebuie să ne ferim, tocmai pentru a evita repetarea istoriei.

Silviu Dehelean, deputat USR PLUS

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri