Silviu Dehelean: Oamenii Oradiei sunt solidari!

Situațiile de criză scot și ceea ce e mai rău din oameni, dar și ceea ce e mai bun. Mi-am amintit zilele astea de un lucru care m-a impresionat foarte mult și anume deviza de pe sigiliul medieval al orașului Rivulus Dominarum (Râul doamnelor) – Baia Mare de azi – “Mutuus amor civium optimum est civitatis firmamentum”. În traducere “Dragostea dintre cetățeni este suprema tărie a orașului”. Această deviză nu putea fi mai contemporană. Vom trece peste criza de sănătate actuală și peste crizele financiare și economice care vor veni, doar direct proporțional cu solidaritatea din comunitatea noastră, cu dragostea dintre cetățeni.

Așa că m-am uitat la Oradea. Oamenii Oradiei sunt solidari! Au cumpărat pentru Spitalul Clinic Municipal „Dr.Gavril Curteanu” Oradea un aparat pentru prelucrarea testelor moleculare. Achiziția a fost realizată de autorități din donațiile oamenilor, ale unor firme private, asociații și ONG-uri locale. În jur de 1 milion de lei s-au strâns până acum, din donații private, pentru susținerea spitalelor din Oradea.

Am donat și eu pentru spitalul Curteanu și sper că voi contribui la dotarea cu echipamente și dispozitive medicale menite să-i protejeze pe medici și să-i facă bine pe pacienții cu Covid-19. Tot din donații a fost cumpărat un videolaringoscop, care poate fi utilizat în investigarea pacienţilor cu infecţii ale căilor respiratorii, inclusiv celor cu coronavirus, și o staţie de monitorizare a funcţiilor vitale, apte să deservească 10 pacienţi în regim ATI concomitant.

Orice sumă, oricât de mică, orice ajutor în bunuri, pentru spitale sau pentru oamenii vulnerabili, ne vor face mai uniți și mai puternici ca să trecem cu bine peste această epidemie. Donați și voi! Iar dacă nu aveți bani, donați măcar puțină bunătate și atenție pentru cei din jur. Stăm bine, dar criza pare doar la început.

Pe lângă efortul privat, al oamenilor, cred că e cazul și cer din nou primăriilor din județul Bihor să-și rectifice bugetele și să realoce banii destinați unor festivități publice sau unor activități care nu se mai pot desfășura, către spitale sau pentru spirjinrea persoanelor vulnerabile, vârstnici și bolnavi cronici.
Dacă nu știți procedurile pentru a putea dona, scrieți în comentarii sau trimiteți-mi un mesaj privat.

Distribuie informația
Alte știri