Silviu Dehelean, USR: ”Am oprit PSD și PNL să încalce dreptul românilor la proprietate”

Curtea Constituțională a României a admis sesizarea depusă de deputatul USR de Bihor, Silviu Dehelean, împotriva legii care centraliza puterea în agricultură în favoarea marilor arendași. 

„O mare victorie obținută la CCR: am oprit PSD și PNL să încalce dreptul românilor la proprietate.”, a declarat Silviu Dehelean. 

Legea în cauză (PL-x 455/2022), al cărei principal artizan este Paul Stănescu, ar fi restrâns semnificativ libertatea contractelor de arendă, stabilind un termen minim de 7 ani. Mai mult, această constrângere ar fi afectat și moștenitorii, care ar fi fost obligați să mențină contractele în vigoare.

Aceasta nu este doar o îngrădire a libertății contractuale, ci și un abuz direct împotriva micilor proprietari de terenuri, care ar fi devenit captivi unor arendași cu resurse și influență semnificative.

„O lege care restrângea libertatea contractelor de arendă la minim 7 ani, inclusiv moștenitorii terenurilor fiind obligați să mențină contractul de arendă, reprezenta un atentat la drepturile românilor de a dispune de propriile lor terenuri”, a subliniat deputatul USR de Bihor.

USR continuă să lupte pentru protejarea drepturilor cetățenilor și pentru o Românie mai justă. Această victorie la CCR este un semnal clar că abuzurile de putere nu vor fi tolerate.

„Paul Stănescu și gașca lui trebuie să înțeleagă: nu pot distruge agricultura românească în beneficiul unor interese personale. Astăzi l-am oprit. Vom continua” adaugă Silviu Dehelean.

Distribuie informația
Alte știri