Silviu Dehelean (USR): CCR ar trebui să judece norme și principii, nu persoane. Dorneanu trebuie să plece

Uniunea Salvați România cere demisia președintelui Curții Constituționale, Valer Dorneanu, după decizia de marți a CCR care constată obligația șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, de a se prezenta în fața Comisiei speciale de anchetă pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial.

Deputatul USR Bihor Silviu Dehelean, membru al Comisiei juridice, consideră că CCR „distorsionează argumentele folosite în deciziile pronunțate anterior în așa fel încât să poată să instituie o obligație” în sarcina lui Kovesi.

„Practic, Curtea a constatat un conflict juridic între Parlament și DNA doar pentru a oferi PSD-ului obligația Laurei Codruța Kovesi să se prezinte la pseudo-comisia de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009. Prin decizia de astăzi care o obligă, nominal, pe Laura Codruța Kovesi să se prezinte în fața comisiei parlamentare de anchetă, și-a pierdut imparțialitatea, pentru că se îndreaptă împotriva unor persoane anume. CCR judecă norme și principii, nu persoane. Valer Dorneanu, sub conducerea căruia Curtea Constituțională a României, o instituție fundamentală pentru democrație, se compromite definitiv, trebuie să plece”, afirmă bihoreanul Silviu Dehelean, citat de Agerpres.

Distribuie informația
Alte știri