Silviu Dehelean (USR) – Vă doresc SĂRBĂTORI FERICITE!

Crăciunul este acea perioadă din an în care ne regăsim, pe noi înșine și împreună cu ceilalți. Nici acest Crăciun nu este ferit de teamă din cauza pandemiei, iar în vremurile acestea sărbători sigure înseamnă mai mult decât să avem grijă cât consumăm. Înseamnă să-i protejăm pe ceilalți, cei vulnerabili, din dragoste pentru ei. Și realitatea dureroasă este că pandemia ne-a schimbat, sper că reversibil, felul în care ne apropiem de cei pe care-i iubim și fără atingere, îmbrățișare, nu ne mai simțim compleți. Dar va trece, trebuie să treacă, și am încredere că Crăciunul viitor va fi mai bun. 

Crăciunul este și împărtășire despre anul care se încheie și speranță pentru cel ce se apropie. Iar anul acesta a fost cu adevărat greu. Pandemia nu doar că ne-a obligat să fim prudenți cand ne apropiem de ceilalți, dar ne-a divizat, în familii, în cercurile de prieteni, vecini, ca societate. Această stare de tensiune este amplificată de creșterea generală a prețurilor care a fost provocată de criza gazului și mulți dintre noi își fac acum griji și pentru lucruri de bază: căldură, lumină, pâinea cea de toate zilele. Din păcate, politicienii aflați la putere nu au răspuns acestor îngrijorări care ne umbresc Crăciunul. Ruptura între conducători și oameni este din ce în ce mai mare și în această falie prind rădăcini radicalismul și extremismul care sunt în ascensiune în acest an, ca expresie a frustrărilor din societate. 

Nu există soluții miraculoase, nu poți să reconstruiești o casă, pentru că asta ne este patria, o casă, peste noapte. Cei care vă spun că dacă dispare un om, sau Uniunea Europeană, sau străinii, totul se va rezolva, prețurile vor scădea și România va fi ca soarele de pe cer, vă mint. Rezolvarea este la noi dar trebuie să ne înarmăm cu putere, curaj și răbdare. Aceasta este poza de azi, dar fotografia de mâine poate fi diferită, mai frumoasă și mai plină de speranță. 

Depinde de noi toți ca anul ce vine să ne găsească mai puțin dezbinați. Să începem prin a avea din nou încredere în noi înșine, în ceilalți, în ce am construit împreună până acum și că suntem pe drumul cel bun ca societate. 

Crăciun fericit! La mulți ani!
Silviu Dehelean
Deputat USR Bihor

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri