Simulare. Cate mandate vor obtine partidele in Bihor, la alegerile de duminica

Conform scorului politic de la alegerile locale, PNL va castiga alegerile de duminica, in judetul Bihor, conform unei simulari stiripesurse.ro.

Judetul va avea 13 parlamentari, 4 senatori si 9 deputati.

Daca rezultatele votului ar fi ca in iunie, la Senat, PNL ar obține sigur un mandat plin de senator și are șanse foarte mari și pentru un al doilea mandat. PSD va obține un mandat de senator, dar depinde foarte mult de scor dacă acesta va fi plin sau va fi un mandat obținut la redistribuire.

Ultimul mandat de senator va merge către UDMR. La Camera Deputaților: PNL va obține 4 mandate de deputați plini și va rămâne în cursă pentru încă un mandat, dar asta la redistribuire. PSD va obține două mandate de deputați plini, însă are șanse destul de mici ca la redistribuire să-l obțină și pe al treilea. UDMR va obține un mandat de deputat plin și pentru al doilea are șanse destul de mari la redistribuire. Ultimul mandat de deputat ar putea poposi în curtea celor de la ALDE.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Simularea nu ia in calcul Uniunea Salvati Romania, formatiunea care nu a participat la alegerile locale.

Distribuie informația
Alte știri