Sinagoga Zion, reintrodusă în circuitul turistic. Va găzdui concerte și expoziții

Inaugurată la finele anului trecut, după aproape doi ani de ample lucrări de restaurare, Sinagoga Zion din Oradea se pregătește să intre în circuitul turistic.

Lucian Popa, directorul Direcției Patrimoniului Imobiliar din Oradea, a anunțat că Sinagoga Zion urmează să fie luată în administrare de la Direcția de Management Programe cu Finanțare Internaționale, cea care a coordonat lucrările de reabilitare realizate pe fonduri europene. Valoarea investiției s-a ridicat peste 1,25 milioane euro. Mare parte din sumă a fost destinată consolidării construicției finalizate în 1978. De asemenea, au fost refăcute toate picturile originale.

Odată finalizate procedurile, Sinagoga va fi deschisă turiștilor, artiștilor plastici care vor dori să organizeze aici expoziții, dar și diferitelor formații de muzică care ar putea ține aici concerte. ”Încă nu știm dacă vom pune taxă de intrare sau nu. Probabil că nu. Până la începutul lunii martie vom prelua imobilul și vom stabili un calendar de activități, concerte, expoziții de pictură etc.”, ne-a declarat Lucian Popa.

[embpicasa id=”6249977366361380769″]

 

Distribuie informația
Alte știri