Sindicate: Fabrica de zahăr Oradea este falimentată cu bună ştiinţă

Falimentul fabricii de zahăr Oradea este „provocat cu bună ştiinţă” de către patronii din Germania, în condiţiile în care cultivatorilor de sfeclă li s-a refuzat oferta de a o cumpăra, fiind preferată varianta închiderii, au declarat joi, la Bucureşti, liderii sindicatelor din industria alimentară.

Cultivatorii de sfeclă s-au oferit să cumpere fabrica, fiind interesaţi de continuarea producţiei, dar patronii de la Pfeifer & Langen i-au refuzat, ceea ce ne determină să credem că acest faliment este provocat cu bună ştiinţă”, a declarat Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA), într-o conferinţă de presă.

La rândul său, liderul sindicatului din fabrica „Zahărul” Oradea, Horia Ursu, a declarat că în unitate lucrează 200 de angajaţi care ar urma să fie disponibilizaţi în mai multe tranşe, prima fiind programată pentru zilele de 5 şi 6 martie.

Preşedintele FSIA a mai arătat că „firma-mamă a împrumutat fabrica de zahăr de la Oradea cu 200 de milioane de euro la dobânzi mult mai mari decât pe piaţa bancară”, lucru care a adâncit şi mai mult dificultăţile financiare ale unităţii. „Ei şi-au luat banii înapoi şi fabrica a rămas în pierdere”, a spus Dragoş Frumosu.

Distribuie informația
Alte știri