Sindicatele din alimentație anunță scumpiri în lanț din prima lună a anului viitor. Ce produse vor costa mai mult?

Dragoş Frumoşu, preşedintele Federaţiei Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (SINDALIMENTA), a anunțat luni, 29 noiembrie, că începutul anului 2022 va aduce scumpiri în toate sectoarele, de la panificaţie, la carnea de porc și produsele lactate.

”Discutăm de creşterea preţului la cereale, a mai crescut după seceta de anul trecut, creşterea preţului la energie electrică, gaze, care intervin direct în acest sector. Creşterile pot ajunge până la 60%, sigur, nu se va ajunge până acolo, pentru că puterea de cumpărare a românilor este mică. În sectorul panificaţiei se fac calcule de preţuri zilnic, pentru a rezista la un anumit nivel”, a spus sindicalistul la Profit TV.

Liderul de sindicat a mai anunțat că, de la 1 ianuarie, preţul la carnea de pasăre va creşte cu 10 sau 15% în primă fază, în condiţiile în care România importă cam 80% din necesarul de pe piaţă, atât carne şi pentru preparate. Da asemenea, de la 1 februarie 2022 am putea înregistra o creştere de 15% până la 20% la carnea de porc.

Distribuie informația
Alte știri