Sindicatul Europol anunță primul caz al unui polițist care a murit de Covid-19

Foto: gandul. ro

Sindicatul Polițiștilor Europeni „Europol” anunță, duminică, decesul primului polițist care a murit din cauza infecției cu noul coronavirus. Avea 49 de ani și era șeful Postului de Poliție Ipotești, din județul Olt.

„În vremea pandemiei, când virusul ucigaș face ravagii, Poliția Română este lovită de primul deces. Colegul nostru Alexandru Gibea, șeful Postului de Poliție Ipotești, Secția 4 Poliție Rurală Coteana din cadul IPJ Olt, în vârstă de 49 ani, a murit ieri”, potrivit Sindicatului Europol, citat de Mediafax.

Inițial, el a fost internat pe 28 mai la Spitalul Slatina, iar pe 30 mai a fost transferat la Spitalul Caracal.

Săptămâna trecută el a fost transferat la Bucureşti după ce starea de sănătate s-a înrăutățit, fiind transportat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, la Terapie Intensivă. Aseară, inima acestuia a încetat să mai bată din cauza complicațiilor apărute, acesta suferind și de alte afecțiuni acumulate de-a lungul carierei, conform sursei citate.

Polițistul fusese confirmat cu noul coronavirus alături de ajutorul său iar, la o zi distanţă, a fost testat pozitiv şi un alt coleg din cadrul Postului de Poliție Brebeni, cu care efectuase acţiuni comune. Ulterior, a fost confirmată cu coronavirus şi soţia și fiica acestuia, cât și soția ajutorului şefului de post din Ipoteşti.

Alte știri