Singura medalie a delegaţiei României la Cupa Europeană de tir cu arcul, câştigată de o orădeancă

Delegaţia României la Cupa Europeană de juniori şi cadeţi, desfăşurată la Catez (Slovenia), a avut reprezentanţi atât la la divizia de arc olimpic cât şi la cea de arc compound. Singura medalie obţinută la acest concurs a fost cea de argint la cadete compund, adusă de orădeanca Bernadett Haragos, legitimată la Clubul Sportiv „Redpoint”.

Concurenţa a fost mai mare la divizia de arc olimpic, unde arcaşii din România au avut de înfruntat zeci de concurenţi din toată Europa, mulţi dintre aceştia cu mare experienţă competiţională. Cu toate acestea, echipa României de cadeţi olimpic a reuşit să se claseze pe locul patru pe echipe.

La cadete compound, clubul orădean „Redpoint” a avut două fete în acest concurs, Ştefania Ivan (16 ani, elevă la Liceul „Betel”) şi Bernadett Haragos (16 ani, elevă la Liceul „Ady Endre”). Ştefania Ivan s-a clasat onorabil, în calificări, pe locul 4, iar Bernadett Haragos pe locul 7. În meciurile eliminatorii, Bernadett Haragos a trecut de colega ei de echipă, Andreea Albu (CSS Unirea Iaşi), cu 136 la 133 de puncte, iar Ştefania Ivan a pierdut în sferturile de finală meciul cu Katja Sarec (Slovenia) cu 128 la 132. Dacă ar fi trecut de sportiva slovenă, Ştefania Ivan ar fi ajuns în finala pentru bronz. În schimb, colega ei Bernadett Haragos şi-a continuat parcursul victorios învingând-o pe Talia Valentak (Croaţia) cu 135 la 127 şi intrînd astfel în finala pentru aur-argint cu italianca Martina Serafini. În finala de sâmbătă, sportiva din Oradea a obţinut medalia de argint, de altfel singura medalie a delegaţiei României la această competiţie, deci cu atât mai valoroasă.

Pentru arcaşii „Redpoint” Oradea urmează o perioadă de pregătire intensă, deoarece în luna iulie vor participa la două Campionate Naţionale, cel de copii şi cadeţi (Iaşi) şi cel de juniori şi seniori (Aninoasa).

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri