Singurul simulator Honda din România, în dotarea laboratorului de siguranța rutieră din Oradea

Foto: agentianewsbihor.ro

Prin parteneriatul dintre Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte, Inspectoratul de Poliție a Județului Bihor și Primăria Oradea, miercuri, 11 decembrie, a fost lansat laboratorul de siguranța rutieră. Acestava funcționa de luni până vineri în incinta Cetății din municipiul resedinta de judet.

Consiliul Județean Bihor a finanțat achiziția simulatoarelor de accidente rutiere, a echipamentelor, dispozitivelor etilotest și body-cam ce urmează să fie folosite de polițiști în activitățile educative și acțiunile în trafic pe care le întreprind. Este și datoria noastră să ajutăm la reducerea numărului de victime în accidente rutiere pe șoselele din Bihor”, a precizat Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor, prezent la lansarea laboratorului de siguranța circulației.


În cadrul laboratorului vor funcționa un simulator de accidente rutiere, un simulator moto Honda, singurul din România. Acesta este capabil să genereze 19 rute diferite în spațiul virtual, prin intermediul cărorar se va testa capacitatea de reacție și stăpânirea în diverse situații de trafic. Vor exista ochelari ce vor simula efectele consumului de alcool (până la o concentrație 1.3 mg/l) și efectele consumului de stupefiante”, a precizat Póti Csaba, directorul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Bihor, în cadrul căreia a luat ființă Biroul de Circulație, inițiatorul proiectului. De asemenea, specialiștii din cadrul Inspectoratului de Poliției vor fi dotați cu truse etilotest și body-cam-uri. „Inspectoratul de Poliție a Județului Bihor va asigura resursa umană. Vor exista specialiști care se vor ocupa de activitățile educative și de prevenție. În dotarea poliștilor vor exista 10 truse etilotest moderne, care vor fi folosite în acțiunile derulate în trafic, precum și body-cam-uri. Dispozitivele sunta sigurate din fondurile Consiliului Județean Bihor”, a precizat subcomisarul Sorin Indrieș, din cadrul IPJ Bihor.


Distribuie informația
Alte știri