Sistem de curăţare automată a râurilor de deşeuri, invenție a doi tineri orădeni

Doi tineri orădeni au realizat, în premieră, un sistem de curăţare automată a râurilor de deşeuri. Este vorba despre Dragoş Rus şi Virgil Chic, fondatori ai WeSupply.xzy. Sistemul de curăţare a râurilor inventat de ei se numeşte DRAVIR model 1 şi a fost amplasat vineri, 20 septembrie, pe Crișul Repede. Mai exact în aval de Oradea, la cantonul de apă Tărian. Acţiunea de vineri a beneficiat de sprijinul ABA Crişuri. Sistemul de colectare automată a deșeurilor a fost conceput să extragă peste 500 de tone de deșeuri în fiecare an.

„Sunt nespus de încântat că am reușit să punem în funcție primul curățător. Sunt încrezător că după ce lumea vede ce cantitate de gunoi adunăm de pe râuri, comunitatea se va implica și mai mult, astfel încât proiectele de acest gen să ia amploare. Vrem cu sprijinul comunității, a mediului de afaceri și pe viitor și cu cel al autorităților locale să punem cate un curățător pe fiecare râu din România”, declară Virgil Ghic, cofondator WeSupply, potrivit crisana.ro.

Cei doi tineri doresc să colaboreze pe viitor și cu autoritățile locale cât și cu comunitatea și mediul de afaceri pentru ca soluția lor să fie sustenabilă la nivel național.
Foto: crisana.ro

Distribuie informația
Alte știri