Sistemul de pensii va fi complet reformat. Nu se va elimina pensionarea anticipată

Sistemul de pensii va fi complet reformat. Informația a fost anunțată luni seara de Ministerul Muncii. Pentru început, vor fi evaluate toate dosarele de pensii în vederea recalculării.

Modificările vor fi de durată, întrucât recalcularea se va face în urma unei modificări legislative.

Scopul principal este acela că pensiile mai mici să ajungă să crească mai repede decât pensiile mai mari. Iar asta va fi posibil în baza unei noi formule de calcul care va introduce în ecuaţie mai mulți factori de contributivitate. Acest lucru nu va modifica însă sub nicio formă stagiul de cotizare care va rămâne de minimum 15 ani, atât pentru femei cât și pentru bărbați.

Potrivit legii, stagiul minim de cotizare este perioada prevăzută de lege în care asiguraţii au realizat stagiul de cotizare pentru a putea beneficia de pensie, la împlinirea vârstei standard de pensionare.

Iar stagiul complet de cotizare este acea perioadă de timp prevăzută de lege în care asiguraţii au realizat stagiul de cotizare pentru a putea beneficia de pensie pentru limită de vârstă, pensie anticipată sau pensie anticipată parţială. Acesta va rămâne de 35 de ani atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

Noul sistem de calcul nu va elimina pensionarea anticipată. Întreaga reforma are ca scop recalcularea celor aproape 5 milioane de pensii astfel încât pensionarii cu aceeași pregătire și cu aceeași vechime să aibă pensii egale.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri