Site-ul care a declarat Oradea cel mai sigur oras din tara revine. Capitala Bihorului ofera si cele mai bune facilitati medicale din Romania

Oradea este centrul urban cu cele mai bune facilităţi medicale din România, având 16 spitale de stat şi private, alături de alte peste 90 de cabinete private şi zeci de farmacii, arată un studiu recent făcut de platforma storia.ro.

Topul a fost realizat in functie de votul localnicilor din zeci de localitati din tara, care au raspuns chestionarului storia.ro. Pentru serviciile medicale pe care le primesc, oradenii au acordat 61 de puncte din 100. In clasament urmeaza Brasov-ul si Timisoara. Cele mai neavantajoase orase din Romania, din punctul de vedere al facilitatilor medicale sunt Giurgiu, Focsani si Tulcea.

Percepţia asupra accesului la cele mai bune facilităţi medicale este cea de-a treia temă a studiului amplu realizat de Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research, „Oraşele şi cartiere din România”, ce se va desfăşura până la finalul anului 2017. Până în prezent, aproape 170.000 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro.

 

Alte știri