Site-ul Companiei de drumuri, compromis de un atac cibernetic

Site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, www.cnadnr.ro) nu era funcțional luni dimineață, în urma unui atac cibernetic. Cel puțin asa a informat serviciul IT al companiei printr-un e-mail intern, trimis angajaților.

Site-ul companiei de drumuri este găzduit chiar de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), spun cei de la digi24.ro si conține inclusiv componente ce conțin date personale, precum evidența rovinietelor, plățile de taxe făcute de utilizatori, etc.

”In urma unui atac cibernetic website-ul companiei, www.cnadnr.ro, a fost compromis. Fiind gazduit de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) s-a luat decizia de a-l suspenda temporar pana la intocmirea unui raport privind vulnerabilitatile exploatate si eventualele daune provocate. Vom fi anuntati de catre STS atunci cand siteul va fi din nou online”, arata serviciul IT in e-mail-ul trrmis angajatilor. Cei care doreau luni dimineata sa acceseze situl companiei primeau mesajul de eroare ”pagina in constructie va rugam reveniti mai tarziu”. Reprezentantii companiei au precizat ca sunt mai multe site-uriuri afectate de atac, nu doar cel al CNAIR, si ca serviciul de emitere si control al rovinietei este functional, chiar daca nu pot fi facute verificari pe situl companiei.

Foto:digi24.ro

Distribuie informația
Alte știri