Site-urile Guvernului, Armatei, Poliţiei de Frontieră şi al CFR Călători, atacate cibernetic

Mai multe site-uri ale instituțiilor publice din țara noastră au fost atacate cibernetic.

Din primele informații se pare că ar fi vorba despre site-ul gov.ro, site-ul oficial al Guvernului României, dar și mapn.ro, site-ul oficial al Ministerului Apărării.

Totodată au fost atacate și site-ul Poliției de Frontieră, site-ul oficial CFR Călători și cel a unei instituții financiare. 

Toate acestea au fost  afectate de o serie de atacuri cibernetice de tip DDoS. 

„Atacul asupra site-ului MApN atacul a fost declanșat în jurul orei 4.05, în această dimineață. Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la ea, aceasta este natura atacurilor de tip DDOS. Site-ul nostru nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN. La acest moment, specialiștii comandamentului apărării cibernetice al MApN lucrează pentru reluarea funcționalității paginii de internet. Vom comunica imediat ce vom restabili funcționalitatea site-ului”, a precizat la Digi24 Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN.

Un atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei de Frontieră Române (www.poliţiadefrontieră.ro) a fost respins în cursul dimineții, de către specialiştii in comunicaţii si tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei, a comunicat Poliția de Frontieră.

„Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta”, potrivit sursei citate.

Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut.

Distribuie informația
Alte știri