Slujbă arhierească de hramul Bisericii de la Coada Lacului

Sâmbătă, 21 mai 2022, de Sărbătoarea Sfinților Împărați Costantin și mama sa, Elena, schitul de la Coada Lacului din județul Bihor și-a prăznuit hramul. Sfânta Liturghie, oficiată de Preasfințitul Sofronie, episcopul Oradiei împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a fost pentru numeroșii credincioși prezenți la acest eveniment deosebit din viața schitului un moment de înălțare duhovnicească.

După liturgie, în mijlocul unui grup de credincioși, Înaltul Prelat a prezentat cu tact, modestie și înțelepciune modalitățile prin care fiecare om se poate schimba spre înălțare sufletească și trupească, cum se poate ”reseta”.

Prea Sfinția Sa a dat exemple și sfaturi concrete despre cum trebuie să ne comportăm în familie și societate, atingând toate laturile vieții spirituale și sociale, începând cu iubirea aproapelui, dragostea față de Hristos, puterea și importanța rugăciunii și nu în ultimul rând, beneficiile pentru sănătate ale igienei personale și în mod deosebit ale alimentației corecte. În ce privește acest ultim aspect, PS Sofronie a insistat asupra a ce și cât trebuie să mâncăm. Toți cei prezenți au rămas profund marcați de discuțiile, de problemele atinse și în special de modul părintesc în care PS a purtat discuția. Nu pot trece peste faptul că Prea Sfinția Sa a răspuns cu multă amabilitate la toate întrebările care i-au fost adresate, multe dintre ele pe teme medicale, țînând cont că este absolvent al Facultății de Mediciniă din Timișoara.

Programul încărcat al episcopului a făcut în cele din urmă ca acesta să plece spre alte activități arhierești, lăsând în urmă niste oameni încântați care au simțit că au avut în mijlocul lor un duhovnic adevărat, un părinte, un ”dascăl” cu mult har, dar cel mai important un prieten apropiat.

Dumnezeu să-l binecuvânteze pe PS Sofronie și să-dea multă sănătate și să ne dea și nouă puterea și întelepciunea să ne ”resetăm” atât din punct de vedere duhovnicesc cît și în viața de zi cu zi.

Situat într-o pitorească zonă din vestul Munților Apuseni, schitul Coada Lacului a fost înființat după Revoluția din 1989 iar în ultimi 15 ani a cunoscut o impresionantă dezvoltare sub administrarea ieroschimonahul Ambrozie Maxin, starețul schitului.

C.Vasile

Distribuie informația
Alte știri