Smart Campus va deveni realitate peste doi ani. Contract de 6 milioane de euro semnat de Universitatea din Oradea

Universitatea din Oradea a semnat cel mai mare contract de finanțare din fonduri externe nerambursabile pentru reabilitarea spațiilor de învățământ și cercetare. Proiectul intitulat Smart Campus se înscrie în strategia institutiei academice din urbea de pe Crisul Repede, propunând investiții de infrastructură relevante pentru îmbunătățirea ofertei de formare universitară vizand 6 domenii de specializare inteligentă. E vorba de energie şi management de mediu; tehnologia informațiilor şi comunicațiilor; industria auto şi componente; sănătate şi produse farmaceutice; turism şi ecoturism; industrii creative.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de de aproape 30 de milioane de lei(aproximativ 6 milioane euro) din care valoarea cofinanțării eligibile a Universității din Oradea este de 600 de mii de lei, iar durata de realizare a proiectului este de 24 de luni.

Pentru încălzirea spațiilor reabilitate şi modernizate prin proiect, se va utiliza apa geotermală reziduală (care a trecut deja prin schimbătoarele de căldură) și cu ”baterii” de pompe de căldură.

Universitatea din Oradea a mai depus o cerere de finanțare din fonduri externe nerambursabile ca și continuare la acest proiect, în vederea reabilitării celorlalte corpuri de cladire, suma solicitată fiind de aproximativ 6 milioane de euro. Proiectul se află în procedura de evaluare, spune rectorul Constantin Bungău.

Distribuie informația
Alte știri