Smartphone-urile sau tabletele pot înlocui casele de marcat

Guvernul a modificat, în ședința de săptămâna tercută, printr-o hotărâre, normele metodologice de aplicare a OUG nr 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat fiscale, stabilind cerințele tehnice pe care casele de marcat cu jurnal electronic trebuie să le îndeplinească pentru a fi autorizate.

Printre noutăţi se află şi posibilitatea de a utiliza dispozitiv de tip PC, telefon inteligent, tabletă, POS, conectat la o imprimantă fiscală, în loc de casă de marcat cu jurnal electronic. Noile reguli vor fi valabile începând cu 1 iunie pentru firmele mijlocii şi mari şi de la 1 august pentru firmele mici.

”Se face astfel posibilă, la opțiunea contribuabilului, achiziționarea și utilizarea altui dispozitiv, de exemplu, un PC, un telefon inteligent, o tabletă sau un POS cu conectarea la o imprimantă fiscală. Fiecare agent economic poate alege device-ul, instrumentul electronic prin care să tipărească bonul fiscal, fără a fi obligat să achiziționeze o casă de marcat”, a anunțat Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor.

Distribuie informația
Alte știri