SMECHERIE de Bihor – „Ambulanțele sunt folosite de „anumiți idioți” pe post de taxi” –

Prefectul județului Bihor s-a arătat revoltat, marți, de numeroasele cazuri în care unele persoane din județ solicită Serviciul Județean de Ambulanță Bihor „pe post de taxi”, fără a avea probleme reale de sănătate.

„Vă rog să faceți recomandări pentru cetățenii județului. Pentru că știu că și dvs ați avut cazuri, din păcate, ca și alte servicii, Poliția și ISU, când ați fost de multe ori folosiți drept taxi de anumiți idioți, spun apăsat, care abuzează de 112. (…) Vin astfel de informări zilnic și de aceea sunt mai mult decât revoltat că folosim ambulanțe, combustibil, timp și personal pentru a face pe taxiul pentru anumiți… nu le pot spune persoane”, a spus prefectul Pop, în ședința Colegiului prefectural.

Directorul SAJ Bihor, Gheorghe Pintea a confirmat că astfel de situații se petrec frecvent.

„Da, sunt cei care vin din județ. La apelul 112 nu poți să refuzi niciun apel. Mai nou, s-au învățat să spună că îi doare în zona inimii și atunci medicii și asistenții din dispecerat nu pot refuza. Și atunci trimit o ambulanță, indiferent de ce tip de ambulanță, merge și îi aduce. Dar când ajung în oraș, spun că nu îi mai doare nimic, să îi lase să plece”, a spus Pintea.

Distribuie informația
Alte știri